16.06.2016 til 21.08.2016

Åpning 16. juni kl 17:00, oppmøte utenfor Kurant hvor det utdeles kart

Roturer under og rundt kaiene i området med avgang fra Polarmuseet

Tromsø Folkekjøkken lager og serverer mat i spiserommet i Snekkerverkstedet

Offisiell åpning med tale av Kristin Røymo og kort presentasjon fra kunstnerne kl 19:00

Etterpå spiller Joakim Solhaug opp til dans på trekkspill

Prosjektet foregår på og rundt Skipsverftstomta hele sommeren, til og med 21. August, og kan besøkes når en selv måtte ønske det. Vi arrangerer flere guidede turer i løpet av sommeren. Se liste over disse lengre ned i teksten.

Tromsø sentrums siste gjenværende industri, Skipsverftet, skal i nærmeste fremtid flytte og Kurant er opptatt av hva som skjer i området. En gruppe kunstnere har over lengre tid utforsket området på og rundt Verftstomta. Dette har resultert i et kart og flere stedsspesifikke installasjoner som reflekterer over eksisterende kvaliteter og alternative muligheter for områdets framtid. Et felles engasjement har vært at dette blir et felles byrom og sosialt møtested, som gjøres åpent og tilgjengelig for alle. Vi ønsker å gi et mulighetsrom som kan si noe om menneskelig skala og aktivitet, og gi noen andre svar utover behov for boliger og parkering. Vi vil ha frem stedets egenart som en verdifull ressurs å bygge videre på og ser frem til å bli en del av det nye nabolaget!  
 • Liv Bangsund
 • Kristina Junttila
 • Valentin Manz
 • Margrethe Pettersen
 • Irene Rasmussen
 • Kristin Tårnes

Guidede turer – oppmøte utenfor Kurant:

 1. juni * Omvisning
 2. juni * Omvisning
 3. juni kl 12:00 Barnevognvennlig omvisning
 4. juli kl 14:00 Barnevennlig omvisning
 5. august * Omvisning* Info om tidspunkt kommer
20 august 12:00 – 16:00 Tromsø Folkekjøkken i spiserommet i Snekkerverkstedet 15:00 Irene Rasmussen presenterer sitt prosjekt “Fra forurenset grunn til grobunn” 20:00 Nabolagsfest på Kurant!